jueves, 24 de mayo de 2012

Shoji Kojima

Shoji Kojima, és un japonès que fa uns quants anys es va enamorar del flamenc i es va convertir en bailaor i  coreògraf. Al blog de la Frase del dia he posat dues de les seves frases perquè m´han semblat brutals. Aquest home, fill d´una cultura riquíssima i mil.lenària, es va sentir ofegat pel seu entorn familiar. I es va buscar la vida. Se´n va anar arreu del món i finalment va aparèixer a l´estat espanyol on es va enamorar de la música i el ball flamencs. Va sortir a la nostra tele pels volts del 1970 i va estar amb els grans com Farina o Antonio Gades. Va ballar per reis i té la Cruz de Oficial de la Reina Isabel i la Orden del Mérito Civil (al Japó li van concedir la Medalla de Púrpura. Ha patit una vida dura però alhora plena, doncs la seva filosofia vital és plena de l´esperitualitat oriental on amb molt respecte, es mira cap endavant. M´ha encantat un parell de comentaris que ha fet a preguntes d´un periodista i que vull compartir perquè de vegades n´hi han perles que és necessari conèixer:
-"¿Què és el més bonic que li han dit?Ella (la seva mare) em va dir que la vida és un riu i que havia de caminar per la riba sense molestar ningú.
Això no és bonic.
El respecte és la meva oració. Pots aixafar una persona amb el pes de la teva llengua."

Realment quan veus el pensament i les reflexions de gent sàvia, les bajanades i disbarats que surten de la boca dels polítics, fan pena.
Bona pensada a tots!
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario