jueves, 3 de mayo de 2012

L´univers és viu

Mentre nosaltres continuem discutint la forma de viure i discutint i discutint se´ns va passant la vida, l´Univers continua mostrant-nos que la vida és conseqüència d´un llarg procés que continua i que nosaltres estem llançant a les deixalles. Investigadors espanyols han descobert com un estel indueix a un altre a la mort en un curt termini de temps i com a conseqüència es genera un forat negre amb una massa més gran que el sol i un diàmetre d´uns 20 kilòmetres. 
La revista Nature publica aquesta investigació, portada a terme per investigadors de l´Institut d´Astrofísica d´Andalucía en col.laboració amb científics de la Universitat de València. El seu estudi ha portat a explicar l´anomenat 'Erupció de Nadal', una erupció de raigs gamma de més de mitja hora de durada que va succeïr el 25 de diciembre de 2010. Aquesta erupció va ser el resultat d´un estel de nuetrons que es va fusionar amb el nucli d´heli d´un estel gegant (a una distància de la Terra de 5.500 millons d´anys llum). Aquest sistema va passar per una fase en que l´estel de neutrons va entrar dins l´atmosfera de l´estel gegant i en trobar el nucli es va fusionar amb ell, essent el resultat una gran explosió que va originar un nou forat negre.
Mentre tot això passa, nosaltres a allò que ens correspon: que si el madrid o barça, que si puja el pa, que si no em puc comprar l´ipod, que mira el que diu l´oposició, que si la veïna es llença un pet i sobretot no a tot.
Dons hala!, allà l´Univers...les coses es mouen.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario