martes, 29 de mayo de 2012

De vegades l´home fa coses que valen la pena

Per acclerar el progrés en la lluita contra el càncer, el Projecte del Genoma del Càncer Pediàtric de la Universitat de Washington, ha anunciat el llançament més gran de la història de dades complertes del genoma del càncer humà, perquè sigui d´accés lliure per la comunitat científica mundial. La quantitat d´informació que es posa a disposició duplica el les dades que fins ara es coneixien de tot el genoma humà en el seu conjunt. Posar la informació a l´abast dels investigadors de tot el món, no només és important i valuós pels investigadors del càncer, sinò també pels científics que estudien qualsevol malaltia.  
Les 520 seqüències del genoma que es coneixen, pertanyen a mostres de teixits normals i tumorals de 260 malalts pediàtricos de càncer, i s´estima que per a finals d´any la seqüència serà de 1.200 genomes.
El científic James Downing, que lidera el projecte al St.. Jude, explica que el projecte ha generat més descobertes que les creien possibles al començament de l´estudi i posa en disposició de tota la comunitat la part de la informació  perquè conjuntament es poguin explorar noves opcions de tractament pels nens malalts de càncer i també pels adults. 
És aquest el primer gran projecte de la seqüènciació del genoma humà financiat amb fons privats. El projecte del Genoma del Càncer Pediàtric, que va começar al 2010, és el més gran esforç del món, per compendre els orígens genètics dels càncers infantils. 
Davant notícies com aquesta (i malgrat que després sempre el sector més dur de les finances privades, porti a aquests projectes a la seva faceta economicista), ens veiem abocats a un reconeixement per l´esforç dels científics que en l´ombra treballen i treballen per conquerir l´espai del coneixement i de la salut, més quan toca al món de la infantesa. És molt més productiu, que sentir la banda habitual que surt a la tele, sigui en format telediari o en format ratomaquia.
Au siau i felicitats als investigadors!

No hay comentarios:

Publicar un comentario