martes, 23 de octubre de 2012

Les contradiccions del ser humà

Ja coneixem força el gran nombre de contradiccions que conforma la genètica i sociologia del ser humà. Com dic tantes i tantes vegades som capaços del millor i del pitjor, de coses magnífiques i de coses per oblidar. Porto dos exemples d´aquesta realitat, lluny de les nostres terres més que res perquè no estan per punyetes. La bona és la creació del Projecte Gaia, de l´Agència Espaial Europea que mercès a la càmera digital més gran realitzada en una missió espaical amb mil milions de píxels, cartografiarà la nostra galàxia. El seu llançament està previst per finals del 2013 i els investigadors han posat moltes il.lusions ja que la seva óptica és d´una fantàstica precisió i la comunidad científica creu que la missió pot descobrir centenars de milers de nous objectes, planetes extrasolars, estels nans, etc. Gaia podrà determinar amb molta precisió la magnitud, distància, posició i desplaçament de cada objecte, i així podrà aconseguir fer el seu gran objectiu: fer un mapa tridimensional dels estels de la Vía Làctea cap a finals del 2021.

L´altre notícia té nom, però potser no és un episodi únic ni aïllat i és més comú del que sembla sense arribar al que ha fet el nostre protagonista, Justin Jedlica, un jove americà de 32 anys que ha passat sense tenir necessitat, 90 vegades pel quiròfan i assegura que no pensa deixar de fer-ho ja que el seu objectiu és millorar la seva aparença i ser igual que el nui de Barbie, la joquina. De moment s´ha gastat ja més de 100.000 dòlars en cirurgia estètica, operant-se les natges, el pit, l´abdomen, bíceps i tríceps, llavis i nas només en els últims 10 anys. Justin sap que la sil.licona el pot perjudicar però ha dit que és el preu a pagar per tenir un cos perfecte.

Dues notícies humanes. Dues formes d´entre què i qui som. Dues maneres d´afrontar l´existència. Allò que hem dit: som capaços del millor i d´allò més animal.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario