viernes, 5 de octubre de 2012

Baxter, un robot entre nosaltres. El futur ja està aquí

L´empresa americana Rethink Robotics ha posat en marxa un robot com a company de feina, però no és un robot qualsevol: té sentit comú. El seu nom és Baxter. Ha estat creat intentant cercar l´equilibri entre el punt d´humanitat i el de màquina El seu cap és una pantalla d´ordinador i mostra un dibuix amb expressions que posa en funció de l´activitat que realitza. L´objectiu de Baxter és fer tasques senzilles, difícils d´executar per l´home i compartint l´entorn laboral. Cada tasca nova que ha d´aprendre li costa uns 30 minuts. El robot treballa de forma intel.ligent, amb sentit comú. El seu creador és Rodney Brooks. Les despeses per la seva creació són d´uns 17.000€, per la qual cosa en un món com el de la robòtica no diríem que és car.
De moment es diu que no es pretén que els negocis i comerços substitueixin la mà d´obra humana per la robòtica. Es diu que l´objectiu no és acomiadar, sinò reubicar al treballador on sigui necessari la part més humana. Així Baxter estarà al càrrec de cadena de producció o línies de fabricació. Els investigadors de l´empresa creadora diuen que d´aquí a uns anys podrem trobar Baxter fent l´atenció al públic en supers o bars o classificant arxius. L´empresa, Rethinks Robotics, va ser empresa pionera en la investigació del Sistema Solar i el 1989 va ajudar la NASA a portar un vehicle a Mart, el Sojourner.
Un altre cop passem per davant de la ciència ficció. Com veieu aquestes frases que ens ha dit l´empresa són les que hem sentit a tantes i tantes pel.lícules, i al final el final no era gens bó. El dubte està. La discussió també. Com sempre dic, Julio Verne riu.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario