viernes, 12 de octubre de 2012

Dia Internacional de la nena

Ahir dia 11 d´octubre es va celebrar el Dia Internacional de la Nena. La ONG Pla Internacional va presentar el dimecres l´informe Aprendre per a la vida, dins la campanya Por ser niña. Aquesta campanya, que es porta a terme des del 2007, vol posar punt i final a la discriminació de gènere que pateixen les nenes i les dones a tot el planeta. Cal recordar que prop de 75 milions de nenes a tot el món no van a l´escola i 1 de cada
3 nenes no continuarà els seus estudis d´educació secundària. Són duríssimes dades d´un món que creu ser just. Un dels objectius de l´ONG és incrementar de sis a nou els anys que les nenes haurien de dedicar a l´educació bàsica. Al 2009 segons assenyala l´informe les nenes rebien una mitja de sis anys d´educació a tota la vida i als anys 90, només quatre. Són dades esgarrifoses que es tornen tangiblement dures i clares de la discriminació que el gènere femení pateix al món. Moltes declaracions d´intencions, però aquesta és la crua realitat: l´educació com a eina de discriminació, com a eina de retenir la gran possibilitat que les dones s´incorporin a la cultura, a la societat. Massa por de massa homes disfressada en formes diverses, matant la mentalitat més transformadora i dialogant de les dones. Serveix també com a eina per mantenir a les nenes i a les dones com a persones de segona, com esclaves en societat masclistes, sense accès a una educació i a un ensenyament que les alliberi del jou social.
Les violacio  flagrants dels seus drets i la reiterada violència física i sexual a les nenes -en un percentatge altíssim sense possibilitat de gaudir de la seva infantesa-, són part d´aquest entramat. Segons recull el mateix informe, un milió de nens i nenes, amb un 80% nenes, són explotats sexualment.
Amb aquest panorama, és responsable recordar-nos d´aquest mal. Més responsable i seriòs seria obligar als nostres representants a xerrar menys i fer més. La nostra hipocresia ens fa patir davant les imatges o fets que els periodistes ens mostren de vegades (com el cas de la nena pakistanesa a la que li han clavat dos trets els talibans només pel gran pecat de voler anar a l´escola), i no fer res més, ni demanar res més, ni pressionar ningú...Bla, bla i bla. El ser humà en la seva versió més horrorosa.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario