miércoles, 5 de septiembre de 2012

Multes enfront els insults

L´Ajuntament de Brusel.les ha començat a aplicar multes i sancions a aquells que insulten a altres persones a l´espai públic. Les multes depenen de la gravetat de l´insult i poden anar dels 75 als 250 euros segons informa el diari 'Le Soir'. Amb aquesta mesura els belgues volen lluitar contra la impunitat de les agressions i insults verbals al carrer, segons el batlle de la ciutat Freddy Thielemans. La mesura és fruit de l´acord del consistori amb la fiscalia després de la difusió d´un documental, Femme de la rue -La mujer de la calle-, amb el testimoni d´una jove que va gravar amb la seva càmera al llarg de mesos com l´insultaven joves i homes pel carrer només per anar sola pel centre de la ciutat, amb insults com puta, zorra i altres insinuacions sexuales a plena llum del dia. Són els comentaris que va rebre la realitzadora belga Sophie Peeters. El testimoni gràfic ha fet reaccionar així fins i tot a la ministra de l´Interior, Joelle Milquet. Les infraccions s´imposaran al mateix moment per la policia o després d´una investigació. 
Jo el que veig és que com sempre s´ataca el problema només amb multes administratives, cada vegada més grans per recaudar més o bé amb mesures coercitives. Però no amb l´única mesura real, objectiva i potent: l´educació. Això sempre passa a un segon pla quan és la base de tot. Ensenyar des de les escoles, crear grups de treball educatius als barris, als centres, als casals amb professionals de l´educació no politizats.
La coordinadora d´estudis de la dona de la Universitat de Brusel.les, Claudine Lienard, ha criticat la mesura justament en aquesta línia: "La normativa és únicament repressiva però no fa front als estereotips sexistes mitjançant l´educació i la prevenció". Justa la fusta. És el que tenim amb un tipus de societat on imperen altres valors que no tenen res a veure amb els educatius, de respecte envers l´altre, de solidaritat i d´ajut.
Mentre, els governants sembla que no tenen cap més idea que la de les infraccions i les multes.
Au siau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario