sábado, 29 de septiembre de 2012

El masclisme, molt vigent

El cas de Meritxell Martinez ens recorda les grans dificultats que tenen les dones per ser elles mateixes i quan d´arrelat segueix el masclisme a la nostra societat. Meritxell Martinez és, o millor dit, era una marinera de l´Armada de l´exèrcit espanyol. Aquesta marinera va denunciar acosament sexual a l´armada. Meritxell va fer un seguit de posats i fotografies seminues per la revista Interviu el passat mes d´agost, i va declarar que el tema de la igualtat era una mentira en el cas de l´exèrcit, enumerant tota una sèrie de situacions en què es va sentir acosada pels seus companys i comandaments. Després d´un mes, l´exèrcit segons alguns articles del codi militar, ha disposat el seu cessament de la seva plaça i destinació i l´ha declarat pendent d´asignació de destinació sense possibilitat de destinació a Madrid.
Es fa difícil en els temps que corren que una persona presenti denúncies perquè sí, malgrat sigui també difícil demostrar determinats comportaments. El que sí que està clar, és que com sempre, la dona està en situació feble i a la defensiva, mentre que si un cas semblant fos d´un home, no n´hi hauria ni l´enrenou ni la mateixa posició social respecte a la temàtica.
A veure si d´una vegada els que estan en situació d´empeitar, prenen accions o fan coses que puguin anar en el camí correcte i que la dona comenci a alliberar-se d´alguns estigmes.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario