domingo, 22 de enero de 2012

Treballs de rehabilitació al Born

El Born està a punt de veure la llum; ja s´ha rehabilitat, s´han canviat i recuperat els vidres de la façana i la coberta que estava malmesa. Els treballs de reforma es van fer en fases i després començaran els treballs d´interior i l´adaptació del museu interior. Ara s´estan constuint les sales que estaran als quatre extrems del mercat. La intenció és que el Born pugui ser inaugurat a la tardor de l´any vinent. Així pot ser realitat la possibilitat de recuperar un bocí de la Barcelona del segle XVIII, un espai que al llarg de molt temps va haver d´estar amagat per diverses causes, una d´elles la d´amagar les petjades de les bombes que les tropes borbòniques de Felip V van llançar sobre Barcelona al 1714.  Aquestes obres són el fruit de la troballa l´any 2000 d´un troç d´història sota l´edifici del mercat, construit el 1876 per Josep Fontserè.
Malgrat tot han estat molts els esculls pel camí; primer el born havia d´acollir la Biblioteca Provincial de Barcelona, encara en projecte, i el debat que es va suscitar sobre el trasllat de l´equipament cultural i la creació del museu sobre 1714, els problemes d´estructura que es van constatar per les zones on circulava l´aigua de la pluja, etc.
El nou Born s´ha estructurat en dos nivells; el pimer on es podrà visitar i passejar entre les runes de 1714, i un segon nivell, a peu de carrer que es podrà transitar. La idea és convertir l´antic mercat en una plaça pública per on es pugui circular de forma lliure, un espai obert. 6.700 m2 d´exposició, i sobre les restes s´han fet unes plataformes amb passadissos que permetran visionar el jaciment des de l´aire.
És bonic que la ciutat pugui recuperar un espai obert pels ciutadans sense malmetre la nostra història. Esperem que tinguin bona sort en la finalització de les instal.lacions.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario