viernes, 13 de enero de 2012

Misèria humana

Ahir comentava com l´home és capaç de comportar-se com a el que hauria de ser:  un ésser privilegiat al nostre món amb capacitat infinita per ser un ens especial de la vida intel.ligent. Malgrat tot, està molt lluny de ser això una realitat. I cada dia ho demostrem. Els mitjans s´han fet ressó del nostre costat més fosc i fastigós, comú a tots nosaltres. Els turistes que visiten les illes Andaman, localitzades al golf de Bengala a l´India llancen bananes i galetes als membres de la tribu jarawa perquè ballin davant les seves càmares de turista. Això s´ha sabut en veure un video publicat per un diari anglès i mostra un policia de l´illa ordenant a un grup de dones nues que ballin pels turistes a canvi d´aliments. "¡Balla!", li diu el policía a un grup que capta la càmera, "¡Balla per a mí!", ordena quan canvia la càmera i enfoca a un altre grup de dones.
La tribu, per més inri, està protegida per les autoritats índies, del contacte amb la civilització i de les malalties que poden afectar-les. Aquesta tribu viu en grups de 40-50 persones a les regions sur y central de les illes Andaman. Són considerades descendents dels primers humans que van migrar amb èxit des d´Africa a Asia.
Un antropòleg indi, A. Justin, que treballa a les illes Andaman, va expressar els seus dubtes sobre les autoritats. Survival International va acusar a vuit agències de viatges de l´India d´organitzar «safaris humans» en torn als Jarawa.
Les illes Andamán i Nicobar estan perdudes a l´Oceà Índic i són la llar de quatre tribus  «primitives».
Som una pena la humanitat
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario