domingo, 21 de julio de 2013

Els grans d´Internet protesten contra l´espionatge informàtic

63 signants, des d´ONGs als gegants d'internet, com Apple, Google, Fecebook, Microsoft, Twitter, Yahoo, Mozilla o LinkedIn, van enviar una carta al president d'Estats Units, Barack Obama, per exigir-li un canvi radical en els protocols de vigilància de l'Agència Nacional Seguretat (NSA), després de filtrar l'ex tècnic de la CIA, Edward Snowden, que el govern d'EU espia massivament als ciutadans, empreses i altres governs, en gran part gràcies a la xarxa virtual. A la carta, els gegants d'internet exigiran que tant la Casa Blanca com els líders del Congrés permetin als proveïdors de serveis d'internet i telefonia informar a la ciutadania sobre les dades que subministren a la NSA. A més sol·liciten permís per fer públic el nombre de peticions governamentals sobre informació dels seus usuaris, la quantitat d'individus, comptes o dispositius d'on provenen les dades i el nombre de peticions que inclouen continguts i informació bàsica del subscriptor del compte. Més transparència. La coalició també demana que el govern americà publiqui un report de transparència que contingui la mateixa informació i indiqui el nombre total de peticions fetes a totes les companyies i la quantitat global d'usuaris afectats. 
“Durant anys s'ha publicat informació bàsica sobre com el govern ha utilitzat els seus agents de recerca judicial sense que hi hagi hagut cap interrupció en els processos penals”, assenyala la carta en el seu text. “Demanem permís perquè la mateixa informació relacionada amb la NSA es posi a la disposició del públic. Aquesta informació és important, que té dret a tenir un debat públic sobre la idoneïtat de les mateixes i de la seva utilització”.
La carta és la més clara trucada d'atenció per a una major divulgació del govern nord-americà sobre les seves activitats de vigilància en la comunicació digital després de revelar Snowden fa un mes l'existència del denominat programa Prism, que permet a les agències d'intel·ligència accedir a la informació que milions d'usuaris emmagatzemen en els servidors de companyies com Google, Microsoft i Facebook.
Sort! 
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario