miércoles, 31 de julio de 2013

El sector bancari "viento en popa a toda vela"

Ens aixequem amb la notícia que el BBVA va obtenir un benefici net de 2.882 milions d'euros els sis primers mesos d´aquest 2013, NOMÉS un 90,8% més que el mateix període del 2012 segons informa la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Per intentar apaivagar la notícia, es detalla que malgrat tot el el marge brut d'explotació del banc -ingressos més comissions- es va reduir el 1% i bla, bla, bla, bla....Quedem-nos amb el titular:  un benefici d´un 90.8% respecte el 2012 i en plena crisi...¿o no?. Ahir va ser el torn del Banc de Santander ja que, també en plena crisi ¿o no?, botín va dir que es preparen per "una nova etapa de creixement", i els noticiaris econòmics apuntaven que el banc càntabre havia obtingut els primers sis mesos de l´any un benefici de 2.255 milions d´€, un 29,6% més que el 2012. 
Per remtar el festival el conegut FROB, el fons de rescat espanyol de la banca, creu que podrà recuperar part dels diners injectats a les entitats gràcies a Bankia, la fèrtil i fantàstica Bankia tan ben gestionada, l'eventual venda de les quals en un futur donaria no només per retornar les ajudes (Ja, ja,ja!) sinó per compensar part dels fons que es puguin perdre amb altres entitats, amb el conseqüent embutxacament de comissions.
Jo no se quina és la catadura moral de tots aquests actors, però sí se com i de quina manera ens prenen el pèl. I arriba un moment que potser fins i tot em pot semblar bé. Perquè no es pot entendre que amb totes aquestes notícies on veiem com es segueixen inflant a calers els de sempre, mentre n´hi ha una tasa d´atur fora de control, unes més que díficils expectatives de redreçament econòmic i uns científics a punt d´anar a l´atur (CSIC), ens quedem igual davant els beneficis aconseguits a costa de les persones. Som el que volem ser i n´hi ha el que n´hi ha, ¿no?

Au siau!


No hay comentarios:

Publicar un comentario