sábado, 6 de julio de 2013

Els consells d´un desnonat

Un australià, malalt terminal de càncer que viu cada dia amb l'amenaça que sigui l'últim, va decidir compartir les seves experiències per no témer a la mort i aprofitar la vida. Denis Wright, amb 66 anys, se li va ser diagnosticar un tumor cerebral. El malalt s'ha dedicat a meditar sobre els anys passats i va decidir expressar els seus pensaments en una llista de consells amb la intenció de descriure com aprofitar el màxim de la vida. No sap quant li queda ja que la seva vida pot acabar en qualsevol moment i des que va saber de la seva malaltia, l'australià escriu entrades en el seu blog, “El meu hoste no convidat”, on descriu les seves experiències de la vida, els problemes de salut, les relacions amb familiars i amics i els seus pensaments. Aquests són els 10 consells per a la vida:

1. No perdi la seva vida en un treball que odia. La vida és massa curta com per viure només a la nit i els caps de setmana.
2. Si a la seva vida passa alguna cosa dolenta, que vostè no pot evitar, tracti d'adaptar-se. Entestar-se és inútil.
3. Si vostè pensa que pot canviar alguna cosa, tracti de fer-ho, faci tot el possible per aconseguir-ho. Tracti d'entendre l'essència del problema i llavors s'adonarà que es pot resoldre.
4. No existeixen bones i males decisions. Si ha fet alguna cosa que creu que està malament, aprengui una lliçó d'això, la propera vegada ho corregirà. Vostè no pot saber les voltes que finalment donen les coses, per la qual cosa asseure's a plorar és una pèrdua de temps.
5. No es penedeixi del passat, ja no podrà canviar-ho. Visqui el present. Però no el d'un sol moment, és massa curt. "Ara" és un curt termini de temps que inclou una mica del passat, una mica del futur i el present mateix.
6. Demani perdó a les persones a qui vostè sent que podria haver fet mal. Vostè no és perfecte, ni tan sols intenti aparentar-ho, només admeti la responsabilitat del sofriment que ha causat a una altra persona.
7. Estigui obert a diferents idees. No descarti altres possibilitats.
8. Tracti de no perdre mai el sentit de l'humor, encara que no sempre sigui possible.
9. Carpe Diem. En altres paraules, aprofiti el moment!
10. No tingui por a la mort. Si vostè no té por a la mort, no tindrà por a res que li ofereixi la vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario