martes, 16 de julio de 2013

Continua l´aventura del Curiosity

El Rover Curiosity ha iniciat el seu viatge cap a un dels objectius de la seva missió, la Muntanya Sharp, on espera trobar elements químics que marquin la possibilitat de vida o de trobar una zona habitable. El vehicle trigarà 9 mesos en arribar a la seva destinació, segons ha informat la NASA. El passat 4 juliol el rover va deixar enrere el cràter Gale, on ha investigat des de la seva arribada a Mart. Des de llavors, Curiosity ha avançat 58 metres i ara comença la llarga travessia fins a la base de la muntanya. Els experts han qualificat aquesta etapa com a èpica. Els investigadors estan convençuts que a la formació rocosa Sharp es conserven moltes restes geològiques que poden determinar si el planeta va poder optar a contenir vida. El viatge és llarg i es va amb molta prudència perquè el vehicle no tingui cap situació de risc, raó per la què el viatge portarà prop d´un any. 
Al cràter Gale, on va arribar, va trobar evidències possibles que Mart va tenir condicions favorables per a la vida al planetar vermell. Amb aquest viatge cap a la Muntanya Sharp, es fa un pas més en trobar evidències d´aquesta presència de vida. Llarg camí, però amb recompenses.
Tots els amants de l´astronomia, de l´univers i de la vida, tenen una gran oportunitat per enriquir-se amb l´aventura del Curiosity. No és realment poc el que l´home ha estat capaç de fer, en enviar aquest giny tant lluny, i que poguem conèixer la seva aventura i les seves troballes per entendre més i millor la seva història i la nostra història. 
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario