viernes, 17 de mayo de 2013

Envelliment

El Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), l´Obra Social “la Caixa” i la Fundació General CSIC han analitzat els reptes científics per a l'envelliment. L'acte ha comptat amb tres experts: la investigadora Ana María Martínez Gil, el catedràtic Roberto Hornero, i el fundador de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB, Joan Subirats. Un dels grans reptes que ha d'afrontar la nostra societat és el creixent envelliment de la població, un èxit de la nostra societat, i una oportunitat per plantejar noves estratègies pel benestar de les persones grans i la seva integració.
Els cinc projectes engegats promocionen la ciència, dos d'ells aborden estudis psicosocials i els altres aspectes de les tecnologies.
Videojocs per a l'envelliment positiu, que té com a finalitat analitzar el disseny, desenvolupament i avaluació d'un prototip de jocs on line per a les persones majors; l´aplicació de sistemes Brain Computer Interface a l'entrenament cognitiu i al control domòtic que tradueixen les intencions de l'usuari en comandaments de control; Les pensions i l'educació, per analitzar els moviments de recursos que es donen entre els diferents grups d'edat i determinar el paper que exerceixen empresaris, polítics i institucions en el desenvolupament de polítiques socials; envelliment actiu, ciutadania i participació, amb la valoració de les aspiracions, necessitats i estratègies de velles i noves generacions de persones grans; i biomaterials per modular la inflamació produïda per la degeneració macular associada a l'edat , que proposa desenvolupar una nova classe de biomaterials híbrids capaços de contrarestar alguns dels processos que contribueixen a l'envelliment del teixit de l'ull.
Molt necessitats està la gent gran de projectes i plans per poder tenir una vida millor. Nosaltres som ells en passat; ells som nosaltres en futur.
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario