martes, 23 de abril de 2013

Restauren la memòria i l'aprenentatge en ratolins en trasplantar-los cèl·lules mare

Les aplicacions de les cèl·lules mare en la lluita contra les malalties són ja constants en el treball dels investigadors. La capacitat de les cèl.lules mare permet investigar i transformar tot allò que els científics proven. A la Universitat de Wisconsin-Madison han pogut transformat cèl·lules mare en cèl·lules nervioses i així poder ajudar a ratolins a recuperar la capacitat d'aprendre i recordar. És realment bestial. Si ens aturem una mica, veurem la importància d´aquestes investigacions, ja que obren portes de futur a la recuperació de moltes i moltes persones, treball primer dels objectius de la ciència i la investigació. És veritat que com sempre s´obrirà el debat de l´ètica i veure fins on es pot arribar i què és el que es pot investigar o no, si el treball de laboratori és injust pel món animal, etc. Són debats que no s´han de rebutjar. Però és clar la voluntat del ser humà per conèixer els seus límits i fins i tot travessar-los. Tornant a la investigació que comentem, els investigadors van demostrar que les cèl·lules mare humanes es poden implantar amb èxit en el cervell per sanar les deficiències neurològiques. Un cop al cervell del ratolí, les cèl·lules mare implantades formen dos tipus de neurones involucrades en moltes classes de comportament humà, com les emocions, l'aprenentatge, la memòria, l'addicció i molts altres.
Les cèl·lules mare embrionàries es van crear al laboratori i es van fer servir productes químics pel desenvolupament en cèl·lules nervioses. Després del trasplantament, els ratolins van ser millors en les proves d'aprenentatge i memòria.
Les cèl·lules es van col·locar en l'hipocamp i en resposta a les instruccions químiques del cervell, van començar a especialitzar-se i connectar-se amb les cèl·lules apropiades.
La investigació no té repercusions immediates, ja que com totes les investigacions requereix molt treball i hores per assegurar-se de la seva viabilitat. Però només el plantejament, la possibilitat de que mitjançant aquest tipus de tècnica i transplantament, és possible convertir i transformar les cèl.lules en cèl·lules neuronals, és un plantejament que ens apropa al futur, a un millor futur si el ser humà fos capaç de fer servir el seu coneixement apostant per la qualitat de vida i la millora de la humanitat. Debat també viu a la investigació, ja que darrera de molts laboratoris i investigacions només n´hi ha la voluntat mercantil dels diners o de poder. De moment, com tants i tants cops, anem cap endavant.
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario