sábado, 12 de enero de 2013

Sembla clarament que no estem sols

En el treball de descoberta que els científics i investigadors de l´univers fan de forma soterrada i silenciosa, cada vegada es fa una tasca més clara que confirma que és absurd pensar o creure que som només nosaltres a l´univers. Mireu aquesta fotografia que ens fan arribar:



És del telescopi VISTA. Es tracta d´una imatge del cúmul globular 47 Tucanae, amb milions d´estels, molts d´ells amb propietats sembla inusuals segons ha manifestat l´ESO, l´Observatori Austral Europeu. El cúmul és conegut com el NGC 104 i es troba a uns 15.000 anys llum del nostre planeta, a la constel.lació austral del Tucan, cúmul que és perceptible a simple vista i és tan gran com la Lluna plena amb un tamany d´uns 120 anys llum. Entre els milions d´estels del seu nucli es troben sistemes estranys i diversos. Alberga fonts de rajos X, estels variables, estels blaus i objectes coneguts com púlsars de milisegon que volten a una gran velocitat.
I nosaltres continuem fent el "pamplinas". Com deia avui el protagonista de La contra a La vanguardia, Swami Satyananda Saraswati, meestre de vedanta: "¿Quiere conocerse? Empiece por apagar la tele y encenderá su cerebro". Fem-ho, abans que vegin la futilitat i instrascendència de la nostra existència.
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario