sábado, 26 de enero de 2013

Homenatge a Aaron Swartz

A començaments d´aquest mes de gener es va suïcidar Aaron Swartz a Nueva York amb només 26 anys. Aaron Swartz era un geni de la informàtica que va començar a fer-se un lloc només amb 14 anys. Del seu cap i de les seves mans van sorgir idees tan genials i avui utilitzades per molta gent del món informàtic i Internet, com el codi que va donar lloc al RSS -eina que permet la suscripció a continguts on-line cad vegada que la web on estiguem apuntats afegeix informació- o també l´Infogami, que va acabar donant lloc a la xarxa Reddit.
La seva mort està envoltada de polèmica ja que en els últims anys s´havia convertit en un referent del món de l´activisme on-line. Va estar lluitant per la informació gratuïta i contra els diversos intents per privatitzar l´accés a Internet. Així va lluitar contra la SOPA, llei per prohibir l´accés a llocs webs. També va ser cofundador de Demand Progress amb què feia campanyes on-line sobre temes socials. L´any 2011 va ser arrestat i s´enfrontava a penes de presó i econòmiques.
El sistema actua. Amb silenci. La societat fa aquestes pràctiques d´autofàgia, on es menja a ella mateixa, en la mesura que destrueix o com a mínim no mima a genis que poden aportar molt a l´evolució i desenvolupament social. Primer els encumbra, però si surten de la línea marcada, cauen al negre pou creat per engolir els nens dolents.
Mercès Aaron, en el temps que has estat per aquí.
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario