jueves, 17 de enero de 2013

Gran notícia en l´avenç contra l´alzheimer

Els mitjans es fan ressò d´una notícia realment important. Els investigaedors del Centre d´Investigació Biomèdica EuroEspes, encapçalats pel doctor Ramón Cacabelos han creat la primera vacuna preventiva i terapèutica eficaç contra la malaltia de l´Alzheimer. La vacuna ha obtingut la patent per a la seva fabricació a usa. La vacuna ha estat anomenada EB-101 i ha estat provada en animals transgènics portadors de les mutacions genètiques que provoquen la malaltia. Els científics van aconseguir que els animals no desenvolupessin la patologia i es reduís els símptomes que caracteritzen l´Alzheimer. Ara estaran a l´espera que es facin els assajos clínics. Sembla estimar-se que la vacuna pot ser una realitat en uns 6 a 10 anys.
Pels investigadors el més important és la millora que es pot aconseguir de les condicions i de la dignitat de les persones afectades, ni més ni menys que 36 milions de persones al món. A l´estat espanyol prop d´un milió de persones. La previsió d´aquesta malaltia parla d´uns 66 milions el 2030. La vacuna també s´investiga en altres parts del món, però sembla que la investigació realitzada per l´equip del doctor Cacabelos és de més gran eficàcia amb un procès a més innovador i diferent.
Moltes felicitats!. Això sí és important. En el nostre món actual on cada notícia d´actualitat no és més una continuació d´un "sainete" on ja no sabem quants, qui i com ens roben i ens treuen la motivació i la personalitat, és encantador continuar veient com el ser humà resisteix. Com sempre no es farà una seriosa reflexió del paper de la ciència i la investigació, i la influència de les polítiques economicistes contra la I+D+i. S´ha d´apostar per la ciència. El ser humà ho va fer per passar d´homínid.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario