jueves, 24 de enero de 2013

Comunicació i sistema

Aquests dies és notícia una forma més del grau de tendències i orientació que avui en dia primen a la nostra societat. Es tracta de la plataforma Informer, pàgines anònimes a Facebook, que han dut a terme un grup de noies de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). ¿Quin és l´objectiu  de la plataforma? Fer d´intermediari, de "Celestina" entre els alumnes de la universitat que vulguin dir-se coses, lligar, tenir un rotllo, conèixer-se, però que no s´atreveixen a fer-ho directament. La idea de la plataforma és poder enviar missatges anònimament a qualsevol company del campus. ¿Li ha agradat la idea a la gent? Sembla que sí. Aquestes noies han aconseguit ni més ni menys que 11.500 seguidors i altres universitats han llançat la seva proposta amb mateix èxit. ¿Què passa doncs? ¿És que la gent no és capaç de comunicar-se? Sembla que efectivament, tenim un problema. Els diàlegs i missatges són interessants i reprodueixo un que feien menció els mitjans:
"De un admirador secreto que no quiere que se sepa su nombre. Una chica que estudia 1.º de Políticas con gafas de pasta, morena y bajita, me pones mucho. Me encantas. Solo sé que tu nombre empieza por B".
És lògic que el jovent tingui idees i faci accions i activitats amb certa olor de transgressió. Però arriba un moment en què es difícil veure si estem bé del cap o fora de control. Crec que si alguna virtud té el jovent és aquesta manca de vergonya, aquest pas cap endavant que els fa envejables a ulls dels demés. ¿Com és possible l´èxit en un ambient que és normalment procliu a ser agosarat? Potser el sistema que tan li agrada tot això, s´haurà de començar a preocupar. Estem en un temps difícil, de confusió. Però en la mesura que continuem despreciant el bé més preciat d´una societat, el futur que són i representen els joves, només es camina de forma lenta però inexorable cap a un carreró sense sortida. Quin bon reflexe és la foto com a símptoma d´on estem.
Juguem i riem. Disbauxa a tope.
Anem en compte.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario