jueves, 5 de julio de 2012

"Segur que l´home arriba a l´espai"

Molt interessant l´entrevista que li feien a Javier de Felipe http://www.cajal.csic.es/departamentos/defelipe-orqueta/datos.html  (Madrid, 1953), especialista en l´estudi microanatòmic del cervell i professor d´investigació a l´Institut Cajal del CSIC http://www.csic.es/ . Es tracta d´un dels més grans experts en la investigació de l´escorça cerebral, i ha col.laborat amb la NASA en el projecte NEUROLAB i forma part del projecte Cajal Blue Brain, una iniciativa que des de 2002 vol ajuntar els esforços d´investigadors de tot el món per entendre l´estructura cerebral. Som el nostre cervell però coneixem molt poc d´ell; poder saber més d´ell podrà aconseguir que poguem conèixer-nos millor.
Aquest investigador ha visitat fa poc Barcelona per una conferència que va fer-se al Museu Blau - “Sobre la belleza, el arte y la evolución del cerebro”-, i que s´emmarca en el conjunt d´activitats que es celebren aquest any en ser l´any de la neurociència.
L´objectiu de l´estudi és conèixer l´estructura elemental del funcionament de l´escorça cerebral que és la regió del cervell més relacionada amb allò que ens fa ser humans. Com diu l´investigador l´éxit d´aquest estudi radica en què si volem conèixer-nos a nosaltes una mica millor, hem de sabe cóm és el nostre cervell, com funciona, com ha estat dissenyat.  No se sap què ens fa diferentes de la resta de les espècies: una part dels científics pensen que la complexitat, altres consideren que l´estructura del cervell, les cèl.lules que són diferents. En qualsevol cas, una expressió tan normal com "demà torno", és un pensament molt complex, que a sobre un ho digui amb un so i l´altre ho entengui, ho fa encara més magnífic. Per Javier de Felipe, el més impressionant és que el cervell és un mateix, i el fet que una matèria et faci sentir un mateix és totalment increïble ja que hem sorgir de la matèria i al llarg d´aquesta evolució en el temps s´han anat formant estructures fins arribar al cervell humà.
Sort pel nostre científic en els seus estudis.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario