lunes, 2 de julio de 2012

La selecció guanya l´Eurocopa 2012

La selecció de l´estat espanyol ha guanyat finalment l´Eurocopa (4-0) davant Itàlia. Després d´un campionat on llevat el partir contra França, la resta de partits havien provocat algunes veus que qüestionaven el joc de la selecció, aquesta s´ha plantat a la final i ha jugat el millor partit del Campionat. El bloc espanyol s´ha comportat com un equip i ha jugat formidable des del començament, anant a pel partit. La selecció italiana no ha pogut fer res i després del segon gol a pocs minuts pel final de la primera part, ja no ha tornat a existir al terreny de joc. Malgrat que tot l´equip i els substituts han estat molt bé, mereix especial menció el partit de Jordi Alba incansable a la defensa i l´atac i després amb un segon gol magnífic, un partit extraordinari de Xavi Hernàndez, Cesc Fàbregas molt centrat, un Busquets com sempre formidable al mig del camp i en els suports i, com sempre, un Iniesta que ha fet gaudir el que és el futbol. Amb aquest èxit, la selecció ajunta tres victòries seguides: l´Eurocopa del 2008 a Viena, el Mundial del 2010 a Johannesburgo y ara un altre cop l´Eurocopa 2012 a Kiev. Això no ho ha fet cap selecció i per tant significa portar a la selecció de l´estat espanyol al cim del futbol en aquests moments. Demà els diaris estaran plens d´adjectius, ja que han guanyat amb molta superioritat i una demostració davant de molts milions de persones.
Al marge del que suposa el futbol amb el Pan y circo, la veritat és que els xicots es mereixen un reconeixement, ja que fan gaudir i fer oblidar de tant en tant el nostre dia a dia. Bon joc, molt esportistes, un entrenador humil amb uns jugadors, en general, humils. Tant de bó, segueixin així.