jueves, 12 de julio de 2012

Els Rolling fan 50 anys

Tal dia com avui, fa 50 anys, sis nois van fer el seu primer concert al Marquee Club, una mítica sala del Soho, a Londres: eren els Rolling Stones. Cinquanta anys més tard, els Rolling Stones http://www.rollingstones.com/ , s´han convertit en una icona de l´inconformisme vital i del rock and roll. El grup es va formar a l´abril del 1962 i va fer el seu concert debut el 12 de juliol amb un Mick Jagger amb només 18 anys. Des del primer moment, la crítica musical, sempre amb bales, es va rendir a la seva música, la seva força i la seva innovació (el seu primer concert a Espanya va ser a Barcelona, el junt del 76 a la Plaça monumental). Amb el lideratge sempre complicat de Mick Jagger i Keith Richards, van començar interpretant cançons del blues i de clàssics del rock i van apostar per un estil propi amb els clàssics riffs de guitarra. Els seus excessos i comportament han marcat la seva manera de ser i els ha fet encara més mítics entre un jovent i una societat necessitada d´icones, enfront a més del nois de Liverpool, els Beatles.
Al llarg d´aquests 50 anys han venut més de 200 milions de còpies dels seus 24 àlbums oficials i incontables de no oficials. Cançons com Satisfaction, Sympathy for the Devil, Gimme Shelter, Brown Sugar, Miss you o tantes altres, estaran sempre al cor, als peus i al ritme del cos i de l´ànima de la gent que estima la música, independenment de l´estil musical.
Per celebrar-ho la banda ha estrenat logotip, disseny de l´anglès Shepard Fairey.
Ningú que estimi l´art i la música en aquest cas, no pot dir que no ha sentit, no ha ballat, no ha picat de mans o de peus amb alguna canço dels Rolling. No sabem si aniran o no de gira el 2013, però sí sabem que no moriran mai.
Felicitas stonians.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario