jueves, 9 de febrero de 2012

Un jutge a la presó

El Tribunal Supremo ha condemnat al jutge Baltasar Garzón a 11 anys d´inhabilitació per l´exercici del seu càrrec per haver intervingut les comunicacions que van mantenir a la presó els capitosts de la trama gurtel amb els seus advocats. El tribunal ha estat presidit pel magistrat Joaquín Giménez, ha donat a conèixer aquest dijous la sentència que té com a ponent al jutge Miguel Colmenero i també Manuel Marchena instructor també de la causa contra Garzón pels cursos a Nueva York i Luciano Varela, instructor de la causa contra Garzón per investigar els críms del franquisme. La sentència suposa per a Garzón que el CGPJ l´expulsi de la carrera judicial i no podrà sol.licitar la seva readmisió fins els 67 anys, però no prohibeix al jutge seguir exercint l´advocacia.
És bastant probable que el jutge hagi fet i pres en l´exercici del seu càrrec decisions no ajustades a l´ètica professional que se li suposa a un jutge. Ara jo, em pregunto: ¿si preguntem a la societat i a la gent del carrer, que ens dirà la gent de la justícia? Pregunto això perquè és difícil d´entendre veure els jutges jutjant els jutges. ¿o és que els jutges que jutgen a Garzón, són gent estupenda que sempre ha decidit correctament, molt sàvia i molt justa, que fa molt per la justícia d´aquest país? ¿Perquè pregunto això? Doncs, molt fàcil. Sembla que al personal que mana des de ...¿sempre? al poder judicial els molesta algú que no sigui i segueixi la línia conservadora de... ¿sempre?.
Sí, és probable que Garzón hagi molestat per ser el jutge estrella, passat a la política, mediàtic, tornat a la judicatura i tot això. Però potser molesta que vegi el que ha vist, que hagi jutjat el que estava jutjant.
Visca la justícia. Els que roben al carrer; els que igual vol agafar a alguns d´ells, a la presó.
Visca aquest país.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario