martes, 14 de febrero de 2012

Dia dels enamorats

Avui és el dia de San Valentín i dia dit dels enamorats. Els convencionalismes amb què vivim, fan que sigui com el dia del pare, de la mare, dels difunts, del treball,  del corpus, de reis, dia sense fum, dia del VIH, dia contra el càncer, etc.etc.etc.El d´avui però semblaria especial: com és de l´amor, sembla que ens donem un respir i sembla encantador anar a les floristeries per encarregar unes flors. Els grans magatzems s´encarreguen de recordar-nos que més que l´amor en sí, pot valer més la pena una tablet, joies, perfums cars, o roba de marca. És bo ser senzill. Cada vegada més. És veritat que és bonic regalar i per la persona que regala, aquella excitació per veure si realment allò que ha comprat li agradarà a qui estima. Però això moltes vegades ens fa perdre l´autèntic sentit de l´estimar, que no és justament caure en el consum ni en la compra.
És força més saludable la senzillesa. La flor ens transmet directament la frescura i senzillesa de la natura; el petó sentit ens aporta força més emocions a les neurones del cervell que la compra d´un objecte; el record continu dels que estimem, encara que de vegades no estiguin al nostre costat, ens aporta més moviment vital que les superficialitats malenteses. Una carta, un poema, un esforç per portar el pensament a allò tangible. Són sensacions. Són sentiments el que necessita l´espècie.
"L´amor troba els seus camins, encara que sigui a través de senderes per on ni els llops s´atrevirien a seguir la seva presa", deia Lord Byron. Aquesta és la seva força quan és ben arrelat l´amor.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario