domingo, 12 de febrero de 2012

Les plantes també parlen

N´hi havia un disc de Stevie Wonder que es deia "Journey trough the secret life of plants"; una cosa així com un día a la vida secreta de les plantes. Doncs bé. Aquesta humanitat, que tal com he reiterat moltes vegades compagina històrics moments de ser una espècie única amb d´altres de ser l´animal més fastigòs del món, ha donat un altre pas en el primer nivell: investigadors de la Universitat d´Exeter han pogut grabar el gas amb el que les plantes es comuniquen i avisen de perills entre elles i mostren com les plantes properes reaccionen al mal que li fan a les altres. El professor Smirnoff i el seu equip van captar com una planta Arabidopsis reaccionava després què ferís a plantes del seu voltant i amb una càmera sensible a fotons van visualitzar el gas amb el què es comuniquen.
Els investigadors creuen que les plantes es comuniquen amb un llenguatge invisible però encara desconeixen les causes, és a dir, han aconseguit mostrar visualment que el gas que emeten les plantes quan són ferides afecten a les veïnes, però encara no sabem per què. 
Considero realment aquestes investigacions i troballes el avançar en una via racional de reconèixer els éssers vius del nostre entorn, fonamental per poder respectar i conèixer per què no sobreviurem a la catàstrofe que segur provocarem al nostre planeta. Encara que serà tard, servirà per què les persones que puguin tenir certa ànima per la vida, podran encetar-la encara que sigui en altres móns. No és que sigui apocalíptic; és una realitat que la sobreexplotació de la natura i el creixement demogràfic i de producció, portarà en alguns segles al final. Esperem que els científics puguin anar avançant alhora.
Au siau...i més respecte per les plantes!

No hay comentarios:

Publicar un comentario