domingo, 24 de noviembre de 2013

Palosanto: torna Bunbury

Enrique Bunbury, excantant i alma mater del grup Héroes del Silencio i que porta un bon camí en solitari, ha tret un nou treball. És un home singular en Bunbury, tant en la seva forma d´entendre la vida com en la seva activitat,. Pero això, lluny del que solen fer la majoria dels mortals, el que ha de fer és encuriosir-nos, cercar aquest punt diferent per ampliar els punts de vista de l´home. Ara ja fa dies que camina amb el seu nou disc, Palosanto. El treball, trenca amb idees preconcebudes amb una primera part sorprenent i so molt fi on barreja calidesa i polidesa. Les lletres són elaborades, i amb sentit tal com acostuma aquest artista que no deixa indiferent i inciten a la reinvenció, al canvi. Els títols de les cançons reclamen aquest canvi: Desperta, Més alt que nosaltres només el cel o Els immortals. Salvavides acull cors góspel, i Bunbury es mostra actiu i social, amb les cançons Hi haurà una guerra als carrers i Destrucció massiva.
La segona part de Palosanto inclou Fill de Cortès, Mar de dubtes, Esmento quan dic que ho sento, Nostàlgies imperials, Plànol seqüencia i Causalitats, reflexionant sobre un món que podria canviar a partir de la revolució personal.
El pefil de Bunbury es veu en part en una de tantes entrevistes que li han fet amb motiu del seu nou treball: 
"A Palosanto habiten moltes veus. I Els immortals pertany a aquesta part del disc en la qual l'escepticisme i el sarcasme neguen les possibilitats d'aquest canvi. Ens recorden que aquest és el millor dels mons possibles; el millor dels sistemes possibles. I tiren el fre a les esperances i noves idees.
-Llavors, han servit d'alguna cosa moviments com el 15-M?
-El 15-M o YoSoy132 a Mèxic o el moviment estudiantil a Xile o Occupy Wall Street en USA no són moviments fracassats. Fa pocs anys crèiem que els joves i la societat vivien com el ruc seguint a la pastanaga, sense plantejar-se res. Arran d'aquests moviments ja ningú és així. Tot està en qüestió. La democràcia, el sistema econòmic mundial, la monarquia, la constitució… Ja no creiem en mentides apreses. La llavor està plantada. La seva evolució està per veure".
Toma ya! Gaudiu-ho.
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario