miércoles, 27 de noviembre de 2013

El tresor del Louvre des de casa

Les obres del museu del Louvre de París, el museu més visitat del planeta i tot un tresor de la història del món, podran ser ara també vistes des de casa o qualsevol altre lloc. El Louvre i Nintendo han llançat una guia multimèdia per a les consoles Nintendo 3DS, que permet veure les obres i sales del museu en tres dimensions sense ulleres especials. Nintendo 3DS Guide: Louvre és una versió ampliada de l´audioguía oficial que es va llançar al 2012 al museu de la capital francesa i que permet als visitants del museu veure detalls i dades de les obres i escoltar comentaris d'experts mitjançant consoles que es lloguen al centre. Ara, la guia, que va estar supervisada pel Premi Príncep d'Astúries Shigeru Miyamoto, es podrà comprar a la consola per 19,95 euros mitjançant descàrrega. Hi haurà una edició física però aquesta solament es podrà adquirir al propi museu. La guia multimèdia inclou 600 fotografies de les obres d'art, més de 30 hores 
d´audiocomentaris i més de 400 imatges de les sales del museu, algunes d'elles panoràmiques en 3D de les galeries. Entre les imatges d'obres d'art, hi ha 150 fotografies en alta resolució en 2D que permeten fer zoom i observar els seus detalls, així com models en tres dimensions d'algunes escultures, la qual cosa permet que siguin vistes des de diferents punts de vista.
Obrir la cultura és un goig per la ment i l´intel.lecte de les persones. Felicito gratament als inventors de la idea i esperem emprear-la amb seny tant al Louvre com a la resta. Visca la cultura!
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario