jueves, 14 de noviembre de 2013

La cultura fa un pas endavant

El món de la cultura fa un pas endavant per la seva defensa. Segons ha manifestat el pintor Angel Aragonés “concerneix a tots i suposa la dignitat d'un país”. Un grup d'artistes i persones de l'àmbit cultural s'han donat cita al Teatre Fernan Gómez per presentar la Plataforma en Defensa de la Cultura. Ja en el moment de la seva creació, s'han unit 43 associacions, col·lectius i agrupacions de diferents sectors del món cultural. La plataforma pretén crear una veu única a l´estat que conjumini a representants de les diverses seccions i parts culturals per avançar en una sèrie de fites que, al seu parer, estan matant la cultura: la lluita contra el 21% d'IVA cultural, l'exigència d'una cultura accessible i de qualitat per a tots i el seu reconeixement com a interlocutors en normes i lleis que són d´enorme importància per salvaguardar la cultura,com són l'elaboració de la Llei de Propietat Intel·lectual, la Llei de Mecenatge i la de Patrimoni Històric. A la sala de Columnes del Cercle de Belles art, unes 300 oltant de 300 persones s'han reunit en assemblea constituent, per a la presentació de l'esborrany del manifest,successives esmenes i votació. N´hi havia cares conegudes com les dels actors Pilar i el seu fill Carlos Bardem, Tina Sanz o Aitana Sánchez-Gijón. “Els successius Governs no han desenvolupat una política cultural, sinó que han seguit amb l'estat d'inèrcia actual. Han apadrinat el divorci entre societat i cultura”, han llegit Ángel Aragonés i Alicia Torija, vicepresidenta de Madrid Ciutadania i Patrimoni. 
Rubén Gutiérrez, en representació de la SGAE, ha recordat les xifres *demoledoras de l'últim Anuari de les arts escèniques, musicals i audiovisuals confeccionat presentat per la societat, amb algunes de mostra: la pèrdua d'un terç d'espectadors en les arts escèniques en cinc anys; en un 20% quan es parla del públic. Els portaveus de la plataforma han projectat una manifestació en suport de la cultura pel 14 de desembre. 
La cultura és prioritària. La cultura som nosaltres. L´home és cultura. El nostre món és cultura. Pel bé de nosaltres i del nostre món, no n´hi ha més que està amb la cultura. Ara i sempe. 
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario