jueves, 22 de noviembre de 2012

Llibertat d´expressió

Nous atacs a la llibertat. És realment dur, vergonyòs i reprobable veure com determinats mitjans de comunicació i periodistes que es diuen "professionals", s´encaparren en intentar, sota l´indigne paraigua de la rancúnia, de la venjança, de la supèrbia del poder, matar la llibertat. És aquesta llibertat, aquesta paraula ple de contingut i valor, ple del que som nosaltres mateixos com espècie, la que surt de la seva boca quan els hi va bé. És fastigòs i no crec que n´hi hagin arguments de cap tipus per engegar la demanda que la cadena T5 amb el seu programa La Noria al capdavant ha presentat contra el blogger Pablo Herreros.
Recordem els fets. Fa un any aproximadament, es va iniciar a les xarxes socials un moviment perquè els anunciants del programa de T5 La Noria retiressin del programa la seva publicitat. ¿El motiu? La reprobable entrevista -legal sí, ètica no, llibertat sí, "capullos no- que La Noria va fer a la mare del jove anomenat El Cuco, jove absolt de la violació i mort de la jove Marta del Castillo, mort que va sacsejar la mass media del país i que va titllar aquesta entrevista d´immoral pel moment, pel context i el pagament i publicitat gratuïta que rebia. L´entrevista es va dur a terme el 29 d´octubre i molts publicicistes van retirar la publicitat pel ressó del cas. Ara, la cadena televisiva ha demandat a Herreros, blogger que va iniciar el moviment a la xarxa i que va aconseguir que el programa deixès d´emetre´s. A la seva nota la cadena de televisió justifica i assegura que l´amenaça als anunciants és la que ha portat a T5 a demandar a Herreros. Amb la hipocresia habitual de qui se sent podreròs, assenyalen que no pretenen venjar-se ni silenciar la llibertat d´expressió i diuen que és un acte de defensa. David contra Goliat. Un home enfront d´un imperi mediàtic.
Com a reacció a aquest acte d´atac a la llibertat, injustificable a sobre en el món del periodisme (?) que teòricament hauria de defensar els valors de la cultura i la llibertat, unes 70.000 persones han demanat ja a les principals marques anunciants a T5 que deixin d´emetre la seva publicitat, fins que la cadena retiri la demanda contra Pablo Herreros . A les 19 hores d´avui ja n´hi havien 72.984 signatures a la iniciativa que s´ha posicionat a la plataforma d´internet change.org, especialitzada a l´activisme de la xarxa. El periodista i escriptor Mario Tascón és l´autor de la petició a la web "change.org" i que impulsa que les marques no financïin un mitjà que vol aixafar a la persona que només va posar la veu del que era un clam al carrer.
Tots amb el Pablo!
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario