jueves, 20 de marzo de 2014

I de tant en tant, cultura

Em va fer gràcia fa uns dies la notícia de l´acció de la Diputació de Saragossa en què va presentar per segon any consecutiu un cicle itinerant que es diu "Converses amb l´autor", en què es pretén reivindicar i socialitzar la lectura com a part essencial de la cultura i que vol apropar la literatura 
d´alguns dels principals escriptors espanyols del panorama actual als diferents municipis del territori. L´any anterior es va fer de setembre fins a novembre i va comptar amb l'assistència de set autors. Aquest any, la trobada literària ha començat el 13 de març i finalitzarà el novembre. El president de la Diputació titlla el cicle ja de referent cultural. L'objectiu que es persegueix és potenciar l'interès per la lectura en els habitants dels diferents municipis. L'edició de Converses amb l'autor de 2014 comptarà amb vuit autors: Eduardo Mendoza, que obrirà el cicle, Rosa Regàs, Enrique Vila-Matas, Javier Sierra, David Trueba, Almudena Grande, Javier Voltes i Santiago Posteguillo, que tancarà la trobada literària.
L'escriptor i coordinador de l'esdeveniment, Ramón Acín, va afirmar que "hem buscat una sèrie d'autors que responguessin a tots els gustos". Lluny dels triomfalismes del personal més polític, es de merèixer aquestes accions. La societat d´avui en dia, aquí i en Pekín, s´ha allunyat de la cultura, ja que el sistema els convida a fer-ho. No importa res ni gens i més aviat és necessari tenir al personal ben entretingut, "no sigui que pensi". Per això és encomiable que, malgrat no n´hi hagi, lògicament, una política d´ajut al fet cultural, n´hi hagin aquestes propostes que facin arribar a la gent el tresor de la llengua, de la literatura i de la cultura. Benvingudes siguin propostes com aquestes i moltes felicitats i èxits als organitzadors. A veure si aquí, a més de vendre llibres per Sant Jordi, copiem aquestes iniciatives. 
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario