lunes, 30 de diciembre de 2013

L´home, espècie en autodestrucció

És curiòs observar les notícies i adonar-se de la capacitat permanent de l´espècie humana per cercar la destrucció de l´altre o de sí mateix. No es tracta només d´estar instal.lats en un sistema que destrueix el seu espai i entorn a partir d´un consumisme salvatge que ens fa assegurar que la voracitat i velocitat que tenim per destruir el planeta és la més ràpida mai vista a l´univers. A més, la violència de la nostra espècie envers els altres membres de la pròpia espècie és innegable i imparable. Totes les formes culturals per intentar imposar la cultura del respecte i l´educació envers la diversitat i les opinions de tot tipus, xoquen amb la realitat. Una dura realitat que ens porta a un camí sense sortida on impera més la llei del més fort i la violència, que aquell substrat cultural que ens diferencia de la resta d´espècies animals. Avui, penúltim día de l´any 2013, un període de l´any que hauria d´estar marcat en certa forma per una capa de bonança, aquests són els titulars dels mitjans: 

"Al menys 15 morts en un nou atemptat a la ciutat russa de Volvogrado";
"L´erupció del volcà Chaparrastique amenaça El Salvador";
"Joves armats, prenen la televisió a la República Democràtica d´El Congo";
"Obren foc a la residència de l´ambaixador alemany a Atenes";
"La identitat nacional de França està amenaçada pel multiculturalisme";
"Buenos Aires decreta l´emergència energètica pels talls de llum";
"La violència augmenta a Veneçuela malgrat la militarització de Maduro";
"Prissió per nou membres d´Al-Qaida per intentar matar al president del Iemen";
"Els estudiants islàmics mantenen el pols amb l´exèrcit d´Egipte";
"Troben cinc turistes morts en estranyes circumstàncies a la tomba d´un príncep paquistanès";
"Al menys 39 morts en bombardejos de l´aviació del règim sirià a Alepo";

....i així podríem estar en un fantàstic rosari de notícies que són d´igual impacte. Això referent a les comunicacions que els mitjans ens volen vendre, perquè com ja sabem n´hi ha molts d´altres escenaris "oblidats" pel poder mediàtic.
Em ve al cap l´escena d´aquella pel.lícula de "El quinto elemento" on la xicota protagonista, Milla Jovovich, que arriba per salvar el planeta davant la prevista destrucció d´un poder malèfic alienígena, plora de forma desconsolada en veure l´acció i capacitat de destrucció de l´home des de la seva aparició a la Terra, sobretot, els últimes segles XIX i XX. 
És necessari continuar en positiu, i en el camí del respecte i l´educació, de la cultura i la comprensió, però realment l´esperança de canvi a la nostra espècie és realment minsa. Haurem de confiar en la sort i en la natura. 
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario