jueves, 28 de febrero de 2013

Ha mort avui Stéphane Hessel

L'escriptor, ambaixador, intel.lectual i membre de la resistència Stéphane Hessel, ha mort avui a París. Ha estat conegut mundialment per la seva popular obra Indigneu-vos, en què apostava perquè la societat cerquès de forma democràtica, clara i contundent un altre sistema d´organització i uns altres valors com a alternativa a la societat actual. El seu objectiu era poder arribar a la gent perquè pogués entendre la necessitat de comprometre´s per canviar les coses, tema que va tocar totalment en el seu posterior llibre Comprometeu-vos, ja no n'hi ha prou d'indignar-se. Intentava, aportant la saviesa que donava la seva gran experiència remoure els esquemes de la gent perquè no restès indiferent davant la situació d´injusticia i manca de principis que regna al sistema actual. Manifestava així de contundent: "No n'hi ha prou d'indignar-se per la injustícia del món, com si fos un vast panorama. La injustícia se'm presenta a la meva porta, ara, d'una manera immediata".
El seu compromís pacífic amb el món, queda escrit, ja que va ser un dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans del 1948, essent l'únic redactor de la declaració que quedava viu.
Amb el llibre 'Indigneu-vos!', va obtenir un gran èxit. Hessel hi advertia que la resistència és, avui, molt més difícil que temps enrera amb els grans autoritarismes europeus, manifestant que avui l'enemic és la injustícia, la pobresa, l'explotació de la terra i la violació de qualssevol dret. Esperem que la seva energia ens ajudi a passar aquests temps que ens toca viure. Fins aviat Stéphane! 
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario