viernes, 28 de diciembre de 2012

Sabem una mica més de casa nostra

Un equip cíentífic de la NASA ha determinat amb força precisió l´edat de l´Univers i la densitat de la matèria no atòmica a més de l´època en que els primers estels van començar a ser. Les observacions de la sonda WMAP són milers de vegades més precises que les investigacions realitzades fins ara, avançant en l´estudi de l´univers. El WMAP ha fet un mapa còsmic en els nou anys de missió que ha dut a terme i ha creat una imatge de l´univers que ha fet servir per precisar el que va passar fa milers de milions d´anys des dels seus origens. 
Les dades treballades donen suport a les teories cosmològiques basades en el Big Bang que teoritza sobre la progressiva expansió i refredament continu posterior a la gran explosió. També es conclou que la teoria de la inflació, per la qual l´univers va patir un dramàtic període inicial d´expansió amb un creixement de més d´un bilió de bilions de vegades en una infinitèssima part de segon, és veraç i així al llarg d´aquesta expansió es van generar fluctuacions que van donar lloc amb el temps a la gènesi de les galàxies.
La sonda també confirma que l´univers obeeix les regles de la geometria euclidiana per les què la suma dels angles interiors d´un triangle sumen 180 graus. Per altra banda les dades han proporcionat que els primers estels van començar a ser i a brillar quan l´univers tenia 400 milions d´anys.
La investigació sobre la nostra casa, continua
Au siau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario