lunes, 31 de diciembre de 2012

Bons desitjos i positivisme

Arribem ja a l´últim dia de l´any. Al llarg d´aquests dies i dels dies vinents s´escriurà com cada any, pàgines i pàgines de resums de l´any, de les notícies més destacades i del que ens espera l´any entrant. El meu cap d´any serà tranquil, familiar. Només deixaré que una mica de la meva beguda preferica, un bon gin-tònic de Hendricks preparat amb molt d´amor, doni la benvinguda al 2013. Per la resta estaré amb Anita García Obregón i les seves campanades, o la nena que la substitueixi, que crec que s´ha jubilat ja, unes bones cançons (del tocata, no de la tele) i un gran petó per tothom.  
L´any que ens deixa serà recordat per oblidar amb força seguretat, segons el que hem pogut viure i veure al llarg del mateix. La crisi i les decisions col.laterals que han anat prenent els líders, s´han portat per davant una bona part de l´alegria i la il.lusió d´un bon grapat de persones. Siguin encertades o no les mesures, la realitat és avui força pitjor de l´1 de gener de l´any que deixem. Ens esperàvem dificultats, però potser no tantes i que s´emportès com la tramontana moltes coses per davant. Potser el millor desig per l´any que comença serà que l´energia positiva torni al cap dels governants del món, perquè torni a fluir a les seves taules noves idees, més imaginació, més treball de colzes per aconseguir treure´s del barret grans pensaments que facin avançar les regles, les normes, les societats, en el bon camí. Que les persones puguin tornar a recuperar part d´aquets somriures perduts. Ja ens avisen que l´any 2013 serà dur, difícil, complicat, amb més mesures difícils. Ens ho posen realment dur per mantenir l´esperit alegre. Però com deia Lorca, el més terrible de tots els sentiments, és tenir el sentiment de l´esperança mort. Per això, seguirem a Cervantes, quan deia que quan una porta es tanca, un altra s´obre. És veritat, com deia el científic Benjamin Franklin, que el que viu d´esperances, corre el risc de morir-se de fam. Però com deia Gramsci, el pessimisme és matèria de la intel.ligència, i l´optimisme de la voluntat. I aquí és on vull arribar. La voluntat. La voluntat de ser. La voluntat de mirar l´any que entra en positiu, sigui quina sigui la notícia o la situació què trobem o visquem. La volutat d´encarar des de l´inici el 2013 amb un somriure. Que res ens tregui l´actitud positiva. Hem de tenir prou valentia, i la motivació segur que serà molt diversa i amb objectius molt diferents, de cercar la felicitat i el somriure. Visquem una vida. Aprofitem el temps que estem aquí. I la millor manera d´aprofitar-la és caminar i caminar per la negativitat i la mediocritat, lluitant amb un somriure i cercant el positivisme com a bandera. Nem- hi doncs per ell!
Ah, i un consell de l´ALC (Associació de Llagostins Cuits: en aquestes dates n´hi han coses més importants que pelar… Bon Cap d´any i bona entrada el 2013!
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario