martes, 1 de noviembre de 2011

Tots Sants

Ha, ha, ha!!! Com tots sabeu, Halloween és un producte americà, ple de terror i folklore yankee..., dons no!!! Halloween significa "All hallow's eve", mot que prové de l´anglès antic i que vol dir, "vespra de tots sants", i es refereix a la nit del 31 d´octubre. La celebració es va originar amb els celtes; entre ells vivien els druides, que eren uns sacerdots pagans adoradors dels arbres, especialment del roure. Creien en la immortalitat de l´ànima què s´introduïa en un altre cos en deixar la vida, però el 31 d´octubre tornava a la seva antiga llar a demanar menjar als seus habitants què tenien l´obligació de fer-los provisió.L´any cèltic finalitzava en aquesta data que coincidia amb la tardor. La caiguda de la fulla significava la fi de la mort, o sia, el començament d´una nova vida. Aquestes idees es van propagar tant com l´adoració al déu de la mort o
"Samagin", a qui al mateix dia l´invocaven per a consultar el seu futur.
Amb el temps es va barrejar en coincidir amb la festa cristiana de Tots Sants i dels difunts, omplint-se de por, superstició i la imatge de la mort.
El que sí que fa por, molt més que aquesta festa, és la realitat. La realitat és Halloween, és Viernes 13, és El Resplandor o Rec. Però més dolenta que tots aquests films.
Au siau

No hay comentarios:

Publicar un comentario