jueves, 8 de mayo de 2014

L´ús abusiu de la tecnologia, un problema

Un ús abusiu del mòbil per a assumptes professionals i personals provoca un impacte negatiu a la capacitat de concentració i productivitat a la feina. El phubbing és una nova actitud habitual en reunions de tot tipus que fa que l´usuari no pot prescindir del seu aparell ni un moment i de manera compulsiva comprova l´arribada de missatges i entreteniments a les xarxes socials. N´hi ha una pàgina web –stopphubbing.com– que assegura que un restaurant registra 36 situacions diàries en les quals algú prefereix trastejar amb l´aparell que parlar amb el seu acompanyant. 
Aquest mal ús de la tecnologia ha provocat que a França s´arribi a un acord: tots els consultors i enginyers amb càrrecs de responsabilitat hauran de desendollar durant onze hores al dia els ordinadors mòbils que els connecten amb el treball, i 35 hores durant els caps de setmana.
Necessita la flexibilitat laboral determinacions com aquesta per garantir la seva eficàcia?
La supervivència del teletreball depèn en gran part d'un sistema d'avaluació que confirmi que no fa falta anar a l'oficina per ser productiu. Però aquest sistema no ha calat igual a totes les organitzacions. Telefónica i Yahoo! han acabat d'un cop de ploma amb els coneguts com a treballadors del pijama mentre que Google, Schneider Electric i Microsoft aposten per la flexibilitat i el treball en remot com el més adequat per equilibrar la vida professional i la personal. El fet, però, és que tenim un problema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario