viernes, 31 de enero de 2014

Pedro Ramirez cau de la direcció de El Mundo

De vegades n´hi han notícies terrenals que encara que venials i intrascendents, són bones de comentar. Ens ajuden a entendre la dificultat del ser humà. Des d´uns dies enrera i més des d´ahir n´hi ha commoció al món periodístic i polític per la marxa de Pedro J Ramirez, fins avui director del periòdic conservador El Mundo. 
Pedro J. Ramírez ja no és el director d'El Mundo, després que fa 25 anys que encapçala aquest diari. El Mundo ha estat el més important del país en nombre de vendes. La seva sortida no serà la mateixa que la d´un treballador normal: es parla que el ja exdirector hauria demanat al voltant de 20 milions d'euros per la seva sortida, encara que s´està en negociacions. Diuen tots els mitjans que ls eva sortida està totalment relacionada amb la publicació en El Mundo dels comptes suïssos de l´extresorer Luis Bárcenas, així com les crítiques constants a la gestió del govern, fets que haurien derivat en una guerra oberta entre els responsables del govern i la publicació. De fet sembla que el nou director, Casimiro García-Abadillo, arriba amb l'objectiu de l'empresa de restablir les bones relacions amb el partit. 
Jo veig un episodi més de l´eterna connivència del quart poder, els mitjans de comunicació, amb els respectius governs, siguin quin siguin. Es parla de llibres blancs i d`ètica periodística, però només fa falta llegir un diari un dia qualsevol per adonar-se que res més lluny que la realitat. El periodisme blanc deu ser cosa del passat i la subordinació als qui paguen o als poders és la moneda habitual. ¿Llavors, perquè ens queixem? El que et posa, et treu, ¿no?, diria qualsevol persona amb seny. Ara el mateix exdirector que no ha estat precisament una monja en la recerca de la seva "veritat" declara davant la seva destitució que "també és veritat que si hi ha una operació destinada a destruir el projecte intel·lectual que encarna el nostre periòdic, jo lluitaré contra ella i intentaré per tots els mitjans que la nostra manera d'entendre el periodisme subsisteixi i segueixi desenvolupant-se". ¿Quin estil? Sincerament, s´entèn tot. 
Que vagi bé! Sobretot amb 20 milions d´euros o els que caiguin! Aquí a la Terra, seguirem endavant. A veure si algú aprofita i es pot fer periodisme del bó amb un bon llibre d´ètica professional. 
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario