sábado, 21 de septiembre de 2013

No estem sols

Ja en diverses ocasions el debat sobre l´existència de vida més enllà de la nostra civilització, s´intensifica, en funció de noves notícies o troballes dels científics. Si provem de ser raonables, és una evidència que només per arguments matemàtics (la quantitat d´estels i planetes als milions de galàxies) hauríem de pensar que és pràcticament impossible que estiguem sols a l´Univers. Al marge de qüestions científiques, és un debat força interessant perquè fa trontollar totalment els esquemes tradicionals sobre l´origen de la vida i per tant comporta debats posteriors on la religió i la ciència, les creences i la raó, juguen la seva partida. Ara, un grup d'investigadors de la Universitat de Sheffield i de Buckingham han trobat evidències d'organismes microscòpics d'origen extraterrestre a l'estratosfera. Els científics van fer servir globus que van enviar a l'estratosfera per obtenir les mostres que van revelar aquesta dada. Els microorganismes trobats a 27 quilòmetres d'alçada són una evidència i punt de sortida de les teories que afirmen que la vida va arribar a la Terra des de l'Espai. El professor Milton Wainwright, del departament de biologia molecular i biotecnologia de la Universitat de Sheffield, descarta clarament que els microorganismes trobats fossin del nostre planeta. "L'única excepció seria a causa d'una erupció volcànica violenta, però no s´ha produït cap en els tres anys del viatge en què hem realitzat la recollida de mostres". Per al científic, la conclusió és que la vida està contínuament arribant a la Terra des de l'espai. "La vida no es limita a aquest planeta i és gairebé segur que no es va originar aquí", ha conclòs. 
A principis d'aquest mateix any científics de la NASA van anunciar la descoberta de bacteris que viuen entre quatre i cinc quilòmetres per sobre de la Terra. Les mostres d'aire de la troposfera superior van revelar 314 tipus de bacteris en l'aire surant sobre l'Oceà Atlàntic, malgrat que s´estima que el 20 % de les partícules recollides van ser llançades per l´activitat de la Terra pel moviment de l'aire que formen els huracans.
Els resultats del professor Wainwright assegura un fort debat i experimentació en aquest camp, ja que aquesta troballa és revolucionària i canviarà en el futur la nostra visió de la biologia i l'evolució. 
Seguim el camí del nostre viatge. 
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario