lunes, 20 de mayo de 2013

Insectes

Aquests dies ha estat notícia un estudi portat a terme que ha conclòs que els insectes són aliments altament nutritius i saludables amb un alt contingut en proteïnes i ajudarien a combatre l'obesitat i la manca d´aliments per la quantitat de persones que poblaran el nostre planeta d´aquí uns anys. Per Yolanda Card, menjar insectes podria ser la solució al gana al món, encara que als països desenvolupats pot provocar rebuig cultural en no ser part dels aliments que formen part de la nostra dieta. La FAO (Organització Mundial per a l'Agricultura i l'Alimentació) insisteix en un document que menjar insectes podria ser la solució al gana al món, l'obesitat dels països desenvolupats i al medi ambient. Pels autors de l´estudi, l'any 2050 hi haurà sobre el planeta nou mil milions d'habitants i per alimentar aquesta població caldrà duplicar la producció  d'aliments. Tal com està la Terra, augmentar la superfície cultivable no seria una opció sostenible i a més la situació dels recursos marins també tremola, per la sobreexplotació dels recursos. Només hem de pensar per veure la magnitud del problema, que avui en dia uns mil milions de persones pateixen gana en diferents nivells. Per trobar solucions al problema que ens ve a sobre, la FAO considera necessari revaloritzar alguns aliments, i entre aquests, els insectes, que tenen a més un alt contingut en proteïnes, vitamines, fibres i minerals. Els insectes són part de la dieta diària de milions de persones a l´Àfrica, l´Àsia i Amèrica, que mengen més d'1.500 espècies. Els més consumits són els escarabats, les erugues, les abelles i formigues, la llagosta, llagostes i grills i fins i tot les mosques. La FAO subratlla que l'elecció de menjar insectes podria ser una opció econòmica al món occidental, i aconseguiria limitar l'ús de pesticides a l'agricultura.
Molts naturalistes recolzen a la FAO, com David George Gordon, científic que afirma que "la nostra cultura occidental és una de les poques que els rebutja. Potser som nosaltres els que ens equivoquem".
No se si serà la solució als problemes futurs del planeta. El que sí se clarament que d´insectes, ens sobra. De quatre, sis, vuit o cent potes....i de dos. De dos en tenim molts. Sort.
Au siau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario