Avui, sembla ser, tothom està al cas de Grècia i de les seves eleccions. Ἑλλάς , que és com es diu Grècia en grec, és un petit país amb uns 132.000 km2 i uns 11 milions d´habitants. No pinta res a l´esfera internacional i desconec quin lloc ocupa en aquestes classificacions estadístiques que tant agraden al món anglosaxó. Aquest món és tan hipòcrita, que s´ha proposat fer-nos creure que el món civilitzat i desenvolupat (?) pot caure al precipici en funció del resultat de les eleccions que es celebren al país. ¿Us imagineu? Tot el món amb amèrica, la Pérfida Albión, le grandeur de la France, el gran Orient...Tot, només pels vots d´un bon grapat de persones que aniran a la votació per intentar decidir quina força política els representa davant un món que crida.
Sembla que els grecs tenen problemes i que els seus problemes són els nostres problemes. Sembla, només ho sembla, que nosaltres no tenim cap de problema. O que els nostres problemes son menors. O que els nostres problemes no tenen res a veure amb ells i es poden resoldre fàcilment. ¡En compte! ¡Si Grècia cau, cau l´euro! Però home, ho fotem!! Algú es creu que amb tots els interessos creats i llaços d´especulació i robatoris nacionals i internacionals, els senyors deixaran caure le grande bouffe en què estan ficats?
Mai havia vist tanta gent, opinadors i persones cegues (de cap) parlant tant d´unes eleccions a un altre país. Ni de les americanes i els seus caucus, n´havia sentit a parlar tant! La gran empresa (llegir FMI) ja ha decidit fa temps: hem de continuar retallant, hem de continuar tancant serveis, hem de continuar recaudant més, hem de continuar amb més impostos, hem de fer els sous més baixos, hem d´obrir més l´escletxa entre c
lasses.
Sortirà a Grècia, qui hagi de sortir. Sortirà qui, suposadament, els grecs vulguin. Jo mentre, em quedarè amb la Grècia que va donar origen a la civilització occidental, la que va crear i donar naixement a la demos, a la democràcia, a la filosofia, a la literatura, a l´estudi de la història, a l´inici de la política (del grec πολιτικος: politikós, «ciutadà», «civil», «relatiu a l´ordenament de la ciutat), als imporants avenços en les matemàtiques i en les ciències.
Bona jornada electoral!
Au siau
No hay comentarios:
Publicar un comentario