Es parla molt al llarg d´aquests últims mesos de la privacitat i de la vigilància, dels drets de les persones a preservar la seva vida sense, si no es fa mal a ningú, que altres posterguin el dret de d´un. En aquesta lluita en contra de l´abús de governs i empreses pel control mental, ara coneixem que un grup d'experts en encriptació llançarà al febrer el Blackphone, un smartphone segur, al que la vigilància dels serveis secrets tindran més complicat accedir i que ha comptat també amb una empresa espanyola en el seu desenvolupament, Geeksphone. Sembla que l'usuari podrà realitzar trucades amb la seguretat que la seva conversa no serà escoltada i podrà transmetre dades de forma protegida. Un luxe en aquests temps!.
El Blackphone funciona amb una modificació especial del sistema operatiu de Google, Android, que es denomina PrivateOS. Segons anuncia la nova companyia en un comunicat, és un smartphone lliure i independent que proporciona tant a individus com a organitzacions la possibilitat de realitzar i rebre trucades segures, intercanviar missatges de text segurs, transferir i emmagatzemar fitxers, i videoconferència sense comprometre la privadesa de l'usuari en usar el terminal. Quant de segurs seran? Ja ho veurem, perquè mentre això passa, les notícies de l´abús sobre les comunicacions i el dret a la llibertat de les comunicacions, continua viu: l´Agència Nacional de Seguretat ha col·locat programari en gairebé 100.000 ordinadors a tot el món que li permet realitzar la seva vigilància massiva i, d'aquesta forma, aquest conjunt d'equips podria convertir-se en una autopista digital per realitzar ciberatacs, segons un reportatge que ha ela.laborat el diari The New York Times. Segons la notícia, ha emprat una tecnologia secreta que fins i tot li permet entrar en ordinadors que no estan connectats en Internet. El diari va dir que la tecnologia porta en ús des d'almenys el 2008 i es basa en un canal encobert d'ones de radi transmeses des de minúsculs panells de circuits i targetes USB inserides en secret en les computadores. Com es veu, res més lluny de les declaracions oficials que ens parlen de drets i de defensa de les persones.
Estamos apañaos! Això sí, s´ha de donar sempre suport a qui defensa els drets de les persones que, per més inri, defensen les nostres lleis.
Au siau!
No hay comentarios:
Publicar un comentario