Avui a la pàgina de Qüestions d´interès, he penjat una notícia que ha publicat Xavier Sala a La Vanguardia. Tractant el tema dels aliments informava de la troballa d´uns investigadors que han aconseguit crear aliments mitjançant una tècnica molt semblant al sistema que es fa servir per la impressió de fotografies de color a les impressores làser. En lloc de fer servir partícules de tinta inkjet, fa servir microgotes de xocolata (en la prova realitzada). La composició de les microgotes fa tangible un bombó que pot tenir diversos sabors en funció del nombre de partícules de diferent xocolata empreada.
D´aquí es fàcil arribar a una preciosa utopia: fer i invertir els esforços necessaris perquè els investigadors puguin treballar la deconstrucció de l´aliment (un pollastre com a exemple) en partícules elementals: d´una banda l´aigua i l´altra cada un dels components de la carn, pell, greix,etc. Totes aquestes partícules es podrien guardar en forma de pols en cartutxos. Quan algú volgués menjar un pollastre faria servir una impressora escalfant les partícules a la temperatura desitjada.
Tant de bó, treballin en aquesta direcció.
De vegades l´home, sembla humà.
Au siau
No hay comentarios:
Publicar un comentario